iq business

NederlandsEnglish

Zoeken

Mimesweeper
PDF Afdrukken

Email & Web Security

Clearswift biedt al ruim 15 jaar oplossingen voor het inhoudelijk scannen van uw email- en Internetverkeer.

Met een beveiligingsstrategie bestaande uit firewalls, antivirus en antimalware software en URL blocking alleen, blijven er risico's. 
Er wordt wel bepaald welke email naar binnen of buiten mag maar er wordt niet gekeken naar de werkelijke inhoud.
De Clearswift Secure Gateways bieden samen een veel robuustere beveiliging. Het langskomende verkeer wordt bij deze niet alleen gescand op virussen en spam maar wordt ook zorgvuldig gecontroleerd op inhoud.

 

Organisaties versturen en ontvangen steeds meer informatie via het Internet. Social Media doet meer en meer zijn intrede. Social Hacking is meer en meer een gevaar. Het belang van het vastleggen en hanteren van een policy met betrekking tot het gebruik van het Internet is evident. In een dergelijke policy geeft men aan onder welke voorwaarden het web en de mail gebruikt mag worden, op basis van een persoon, afdeling, groep, functie en/of het gehele bedrijf.
Men kan bv bepalen welke bijlagen ontvangen en verstuurd mogen worden, wat wel of niet verstuurd mag worden (bijv. vertrouwelijke informatie), welk taalgebruik niet gepast is (scheldwoorden, racistische opmerkingen, seksueel getinte teksten, etc), welke websites bezocht mogen worden aan de hand van blacklists en uitgebreide URL-categorie databases of via een actieve beoordeling middels een analyse van de website op inhoud (tekstinhoudelijk of grafisch). Naast de classificatie van het internet verkeer, bepaalt het Content Scanning product ook hoe met de betreffende informatie kan worden omgegaan.

SPAM blijft een groot probleem. Iedere organisatie krijgt meer en meer SPAM te verwerken die bijvoorbeeld gebruikers lokken naar onbetrouwbare sites. Het kost dagelijks vele productieve uren om deze berichten te verwijderen. Een actief SPAM-filter kan de hoeveelheid SPAM drastisch verlagen. Clearswift is hier enorm goed in. Dit voorkomt veel ergernis en productiviteitsverlies als gevolg van het doorklikken op links die voorkomen in SPAM.

Een Clearswift Gateway weert internetverkeer dat ongewenst is of niet binnen het beleid past en houdt uw communicatie zuiver. Daarin wordt ook het scannen van virussen en het filteren van SPAM meegenomen.

Waarom zijn Clearswift Secure Gateways onmisbaar in een goede beveiligingsstrategie?

Clearswift MIMEsweeper stelt u in staat het door u opgestelde beleid ook daadwerkelijk toe te passen en te controleren. U loopt niet langer achter de feiten aan en krijgt inzicht in het gebruik van het Internet en emailverkeer. De Clearswift Gateway biedt uitgebreide (automatische) rapportagemogelijkheden om te zien wat er daadwerkelijk van en naar het Internet gaat. Hierdoor wordt het mogelijk uw beleid daar waar nodig aan te passen en eventueel direct in te grijpen..
Hierdoor loopt u minder risico en voorkomt u schade. Denk eens aan het uitlekken van vertrouwelijke gegevens, bedreigingen die uw reputatie kunnen aantasten, schade door virussen, verlies aan productiviteit, pornografie, diefstal van gegevens, wettelijke aansprakelijkheid, degradatie van serviceniveau en datacorruptie.
Allemaal zaken waar serieus rekening mee gehouden moet worden wanneer uw organisatie gebruik maakt van het Internet. Sommige wetten stellen zelfs de leidinggevenden direct aansprakelijk bij misbruik.
En het gaat niet altijd om inkomend dataverkeer. Gegevens kunnen ook eenvoudig uw organisatie verlaten, via mail, maar ook via het Internet, via nieuwsgroepen, webmail of FaceBook.

De Clearswift Secure Email Gateway analyseert al het e-mailverkeer, inkomend en uitgaand op basis van verzender, inhoud en bestemming.
Zo beschermt u uw organisatie tegen ongeoorloofd verzenden van vertrouwelijke informatie, onjuist gebruik van e-mail, attachments, virussen en SPAM.

De Clearswift Secure Web Gateway analyseert al het webverkeer en voorkomt toegang tot bepaalde sites op basis van "black lists", onderwerp en inhoud, stript gevaarlijke inhoud en stopt virussen. M.a.w. MIMEsweeper for WEB beschermt uw organisatie tegen risico's van onbeperkt internetgebruik en verhoogt daarmee de netwerkperformance en productiviteit.

Clearswift is al jaren koploper in de ontwikkeling van fysieke en virtuele content scanners. Zowel in appliance vorm alsook op het VMware ESX en het  Hyper-V platform.
De Clearswift Secure Email Gateway is uit te breiden met uitgebreide email encryptiemogelijkheden.